top of page
Elazığ Firma Rehberi

Başkan Kavaklı Maden İşçilerine Destek Ziyaretinde Bulundu

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Alacakaya’da eylem yapan maden işçilerini ziyaret ederek onlara destek verdi. Ziyaret sırasında Kavaklı, “İşverenin işçilerle yaptığı toplantıda sarf edilen sözler, Elazığlıların onuruna dokundu” şeklinde konuştu.


İşçilerin Taleplerine Destek

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, beraberindeki Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı, Palu İlçe Başkanı Hasan Şahin ve diğer partililerle birlikte Alacakaya’daki Eti Krom Fabrikası önünde ücret artışı ve prim talepleri için eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Eylem yapan işçilerin taleplerini dinleyen Kavaklı, HÜDA PAR olarak işveren ve işçileri bir araya getirerek arabuluculuk yapmayı amaçladıklarını, ancak işverenin işçilerle yaptığı toplantıda onları azarlaması ve rencide etmesinin durumu değiştirdiğini belirtti.


Başkan Kavaklı’nın Açıklamaları

Başkan Kavaklı, “Partimizin amacı her iki tarafı dinlemek, soruna vakıf olup anlaşmazlığın kaynağını tespit ederek çözüm odaklı yaklaşmaktır. Ancak işçilerle yapılan son toplantı, iplerin kopma noktası oldu. Basına yansıyan görüntüler, bizim vicdanımızı ve yüreğimizi yaraladı. Bu görüntülerin olmasını istemezdik. İşçi kardeşlerimize söylüyoruz: Sükunetinizi muhafaza ediniz. Elazığ, bir bütün olarak işçilerin yanında yer alıyor. Bu büyük bir başarıdır. İnanıyoruz ki burada bir çözüm çıkacaktır. İşçilerin talepleri zamanında karşılanmalıdır. İşverenin işçilerle yaptığı toplantıda sarf edilen sözler, Elazığlıların onuruna dokundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da sesleniyoruz: Bu mesele onur meselesidir, Elazığ’ın gurur meselesidir. Bunu daha fazla uzatmadan, işçi ve işveren arasında makul bir çerçevede çözüm odaklı bir neticeye varmak zorundadır” dedi.


İşçilere Destek

HÜDA PAR heyeti, işçilerin yanında olduklarını belirterek, işverenin taleplerini makul bir şekilde karşılaması gerektiğini vurguladı. Başkan Kavaklı, Elazığ halkının işçilerin taleplerine duyarlı olduğunu ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergilendiğini ifade etti.




1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page